Próbáld
ki a Dénesnatura porokat...... abba reszelj naponta más zöldséget.....
Ha otthon kevered, adok egy általános útmutatót:
1. alap:
Lehet
bármilyen gabona pehely formában, akár ezek keveréke is: zab, búza, rozs árpa
VAGY/ÉS főtt gabonák: rizs, hajdina, köles, bulgur.
2. tapasztóanyag:
Keményítők
(kukorica, burgonya) VAGY/ÉS csicseri liszt, sárgaborsóliszt VAGY/ÉS
lenmagpehely meleg vízben áztatva. Ezek
közül egyféle is elég, max kétféle meg bőven.
3. az íz:
Bármilyen
tetszőleges fűszer, attól függően milyen a főétel... Pl
indiaihoz lehet garam
masalát, kurkumát, kalonjit, reszelt gyömbért, római köményt, koriandert adni...
Olaszoshoz:
bazsalikom, kakukkfű, oregano.
Magyaroshoz:
piros paprika, borsikafű, kakukkfű stb. stb.
4. hogy mindig más legyen:
Tetszőleges
zöldség akár főve, akár nyersen darálva: cékla, káposzta, répa, cukkini stb.
stb.